----
Самозалепващите фототапети са сред най-популярните начини за бързо и лесно освежаване и подновяване на интериора на което и да е помещение, било то у дома, в офиса или на работното място. Тяхната популярност се дължи най-вече на удобството на използването им, при което си спестяваме обичайната бъркотия и суматоха при лепенето на обикновените тапети. Нека ви запознаем с някои от основните предимства на самозалепващите фототапети. 

Отлепи, залепи и готово! 
Самозалепващите фототапети са на практика големи стикери за стена. Затова и се поставят точно както всеки друг стикер. Отлепвате основата, залепвате тапета-стикер и готово! Не е необходимо да ползвате услугите на професионалист, не са ви нужни грундове, лепила и четки, нито се налага да превръщате стаята в строителна площадка. Всичко става бързо, лесно, удобно и чисто. 

Точно толкова удобно е и отлепването. Ако случайно изкривите тапета-стикер при поставянето му на стената или искате да го премахнете изцяло, просто го „обелвате“ без никакви усилия и без увреждане както на самия тапет, така и на повърхността на която е бил залепен.  

Нова визия за „нула време“ 
Благодарение на лесното им поставяне и сваляне, със самозалепващи тапети можете за „нула време“ да преобразите дадено помещение и да създадете нова визия на интериора без особени усилия или излишни разходи. И отново, благодарение на възможността им да бъдат безпроблемно залепвани и отлепвани, можете лесно да ги сменяте и „местите“ от една на друга повърхност и дори от едно помещение в друго, за да постигнете желания естетичен ефект. 

Със самозалепващи фототапети можете бързо: 
- да създадете интериорен акцент
- да подчертаете интериорния стил
- да зададете „тема“ на интериора
- да внесете сезонно настроение
- да създадете оптична илюзия за по-голямо пространство
- да освежите помещението в нова цветова гама… и т.н. 

Практично временно решение
Има множество ситуации, в които се налага да освежим или да променим интериора само временно. Тогава възниква и въпроса как най-бързо да постигнем желания резултат без излишни усилия и разходи. Самозалепващите фототапети ни предлагат изключително добро и практично решение в такива ситуации. 

- Децата растат и с възрастта се променят и техните интереси. Със самозалепващи фототапети детската стая може лесно да се преобрази от приказна гора с летящи розови еднорози и шарени облачета до “Hard Rock Café“ – тийнейджърска стая. 

- Рожден ден, бебешко парти, Хелоуин, Коледа…. Независимо дали планирате изненада за любимите си хора, или търсите начин да създадете прекрасно настроение за гостите си, ясно е, че се нуждаете от нещо „УАУ“ за мястото, където ще се проведе тържеството. Такива събития обаче, колкото и вълнуващи да са те, са само временни и такъв трябва да е и декорът на интериора. В допълнение на балоните и плакатите, самозалепващият фототапет е точно това, от което се нуждаете в такива моменти. Той не само ще създаде ефектен акцент на тържеството, но ще е и идеален фон за заснемане на незабравимите моменти. Накрая, можете да го залепите обратно на основата и да го запазите за следващото тържество. 

- Когато живеем под наем ни се налага да се примиряваме с множество ограничения по отношение на интериорния дизайн. Собствениците и хазяите обикновено не са склонни наемателите им да пребоядисват или да правят дългосрочни промени в интериора, независимо дали вкусовете им съвпадат или (както най-често се случва!) не. Самозалепващите фототапети са отлично практично решение в тази ситуация! С тяхна помощ можете да създадете атмосферата и визията на интериора, които вие желаете, а при напускане на жилището можете лесно да възстановите първоначалния интериор без да сте нанесли някакви увреждания на стените и други повърхности. 

Визия за бизнеса 
Самозалепващите тапети са отлична възможност да създадете подходяща визия за вашия бизнес. 

- На витрината. Залепен на фасадната част на бизнеспомещението, един самозалепващ фототапет с атрактивно изображение е перфектният „магнит“ за клиенти. 

- В офиса. Един фототапет може да създаде впечатляващ акцент в офиса, във фоайето, или в конферентната зала, където посрещате клиенти. 

- В ресторанта/кафенето. Мащабните изображения от самозалепващите фототапети създават неповторима атмосфера, а често и визуално разширяват наличното пространство. 

- Във фото-студиото. Самозалепващите и лесно сменяеми фототапети са идеалното решение за създаване на фотографски декори. 

- В магазина. Самозалепващите фототапети могат да заменят скъпо-струващите рекламни пана и билбордове. Освен това, те могат лесно да бъдат сменяни според сезона или във връзка с конкретни рекламни кампании на магазина. 

- В спа центъра/ козметичното студио/ фризьорския салон. Благодарение на голямото разнообразие на изображения, такива помещения могат да се превърнат в оазис на спокойствие, релакс и приятна атмосфера, от която клиентите се нуждаят по време на процедурите. 

- Във фитнеса. Широкомащабни фототапети на спортна тема, абстрактни 3D композиции и дръзки графики са сред приоритетните изображения при производството на фототапети. Такива изображения внасят много енергия, стимулират активността и повишават настроението, което ги прави идеални за помещения за спорт. 

Предимствата на самозалепващите фототапети са многобройни и разнообразни, но тяхната нарастваща популярност се дължи най-вече на възможността им да променят многократно визията на интериора, при това бързо, лесно и удобно, без особени усилия и излишни разходи.